Demonstratie-marathon bij World Cup - 23 november 2003 - Heerenveen

World Cup Marathon met veel buitenlanders

Voor de demonstratie-marathon, die zondagmiddag na afloop van de langebaan World Cup-wedstrijden in Heerenveen zal worden verreden, hebben zich al ongeveer 40 buitenlandse rijders ingeschreven. Deze worden toegevoegd aan de 40 A-rijders die momenteel in de strijd om de Essent Cup al klassementspunten hebben behaald. Samen met enkele andere schaatsers uit de Nederlandse marathoncompetitie (wildcards), waaronder de B-rijder Shinta Kobayashi (Japan), zijn deze door de KNSB Sectie Marathon uitgenodigd om aan deze unieke wedstrijd deel te nemen.

Onder de buitenlanders bevinden zich lange afstandrijders uit o.a. Amerika, Rusland, Italie, Noorwegen, Duitsland en Zwitserland. Zo zullen onder meer Chad Hedrick, Derek Parra, KC Boutiette, Enrico Fabris, Artem Detishev, Frank Dittrich, Jens Boden, Eskil Ervik en Øystein Grødum aan de start staan. Uit Nederland staan verder in ieder geval Ids Postma, Ralf van der Rijst en Bob de Jong aan het vertrek. Hiermee zijn veel rijders van het World-Cup klassement (5/10 km) aanwezig om de strijd aan te gaan met de Nederlandse marathontoppers.

De wedstrijd in Thialf gaat over 50 rondes en is bedoeld als internationale promotie van het marathonschaatsen, mede richting ISU. De marathon begint zondagmiddag omstreeks half vijf. Vanaf 15.00 uur is er vrije toegang. De marathon wordt tevens live uitgezonden door de NOS op Nederland 2.

© marathonschaatsen.nl, 20/22-11-03


www.MARATHONSCHAATSEN.nl