Marathontoppers op NK afstanden

Wubben geveld door griep

Na zijn succes van vorig jaar gaat Henk Angenent dit jaar verder op z'n route naar de Olympische Spelen in Turijn. Een eerste krachtmeting hiervoor is komend weekend in Heerenveen, als daar de NK afstanden worden verreden. De schaatser uit Woubrugge (Zuid-Holland) start vrijdagavond op de 5.000 meter.

Naast Angenent had ook provinciegenoot Kurt Wubben willen deelnemen aan de 5.000 meter. Wubben, die in een vroegere langebaan carriere onder de hoede van kampioenen trainer Wim den Elsen (o.a. Gianni Romme, Bob de Jong, Jaq Orie, Ruud Borst) al diverse prestaties neerzette, plaatste zich korte tijd geleden met een fiks persoonlijk record voor de NK Afstanden. Maar de rijder uit Pijnacker heeft zich met ziekte moeten terugtrekken uit het toernooi. Hij werd deze week geveld door griep. Wel zal Miel Roozendaal  (onlangs 6.45) aan het vertrek staan en is Koen Lankhaar 2e reserve.

Naast de heren zullen ook dames marathonrijdsters zich laten zien op het NK. Helen van Goozen, Gretha Smit, Jenita Hulzebosch-Smit en Carien Kleibeuker zullen starten op de 1.500 en/of 3.000 meter.

Tijdens de 5.000 meter heren van vrijdagavond zullen de marathontoppers aangemoedigd worden door zoveel mogelijk van hun collega's, dat is althans de bedoeling van het initiatief van de GTC Marathon in Zuid-Holland. Op de zuidtribune, in de bocht na de start van de 5000 meter, zullen ze zich verzamelen. Voormalig A-rijder Ubbo Kuper, de huidige voorzitter van de GTC, roept dan ook alle marathonschaatsers en -liefhebbers op vrijdag naar Heerenveen te komen: "Komt allen en steek onze collega's een hart onder de riem, opdat zij ook dit jaar voor een sensatie in het langebaanschaatsen kunnen zorgen. We rekenen op een hoge opkomst."

marathonschaatsen.nl / Ubbo Kuper, 28/30-10-03


www.MARATHONSCHAATSEN.nl