Doorstart Antoinette Voskuil bij Vadesto

Kort voor het schaatsseizoen heeft zich opnieuw een schaatser verbonden aan Vadesto-Buitensportactiviteiten in Hattem. Het gaat dit keer om een dame, Antoinette Voskuil, van beroep helicopterpiloot in Soesterberg, maar ook in het verleden al een fanatieke sportvedette.

Met een 3e plaats op de Ned. Kampioenschappen in ’97 en een 3e plaats in het KNSB-klassement in ’97 plus een 5e plaats op de Weissensee in ‘98 op de 200 km. moest ze afscheid nemen vanwege gezondheidsproblemen. De overtraindheid bleek later echter meer te maken te hebben met de ziekte van Pfeiffer. Na een studie in Nederland en in het luchtruim in Amerika nu na 5 jaar terug naar het hollandse ijs. De eerste maanden zal ze zich nog beperkt in wedstrijden laten zien en nog wat in de schaduw rijden om weer wat ervaring op te doen, maar ze staat te popelen om ook als ‘laagvlieger’ weer rond te wieken op het ijs.

Met Dirk Boeve, ook als trainer van enkele andere Vadesto-sporters, hoopt ze op korte termijn weer van zich te doen spreken. En de eerste schaatstraining heeft ze, samen met de Vadesto-rijders André Klompmaker en Jacco Morren, al gemaakt. Antoinette is hiermee het 15e teamlid van de Vadesto-sportploeg, dat behoorlijk aan de weg timmert op de schaats, de fiets en skeelers.

Vadesto-Buitensportactiviteiten, dat dit jaar 20jaar bestaat, is blij met deze toppers uit de regio, die met veel enthousiasme hun sport bedrijven. De sponsoring sluit goed aan bij de outdoor-activiteiten van het bedrijf en het milieuvriendelijke karakter daarvan.

Vadesto Buiten(sport)activiteiten is in Nederland buitengewoon actief met vaak leuke en unieke activiteiten voor o.a. bedrijven, de overheid, scholen e.d. maar ook voor individuele deelnemers. Men verzorgt trainingen en teambuildingsactiviteiten en is tevens organisator van veel sportieve evenementen in het hele land.

Meer informatie over Vadesto is te vinden op www.vadesto.nl

27-09-03


www.MARATHONSCHAATSEN.nl