Free-wheel organiseert unieke 9-daagse schaatsreis naar Canada

In samenwerking met Canada specialist Travel Canada organiseert Free-wheel, schaatsspecialist en sportorganisatiebureau uit Vorden, van 24 februari t/m 3 maart 2004 een schaatsreis naar Canada. Tijdens deze unieke reis zal er niet alleen geschaatst worden op het Sylvan Lake in de Provincie Alberta maar ook op de befaamde Olympic Oval in Calgary. De reis wordt afgesloten met een 3-daags verblijf in de Canadese Rocky Mountains, waar o.a. kan worden geskied, gelanglaufd of worden deelgenomen aan een sleehondentocht over The Icefields.

Het hoofddoel van de reis is schaatsen op het Sylan Lake waar o.a. door het intitiatief van Evert van Benthem afgelopen winter voor het eerst een marathon werd georganiseerd. Twee vertegenwoordigers van Free-wheel hebben afgelopen winter aan de "try-out" van dit bijzondere evenement deelgenomen en waren zeer onder de indruk van de professionele aanpak en de uitstekende kwaliteit van het ijs. Het schaatsen op het Sylvan Lake werd gevolgd door een korte trip naar de Canadese Rocky Mountains en afgesloten met schaatsen op The Olympic Oval.

Met deze drie elementen in het programma is er door Free-wheel en Travel Canada een unieke reis samengesteld, waarin men op een bijzondere manier kan kennismaken met de Canadese winter en de diverse wintersportmogelijkheden in de provincie Alberta. Zowel voor schaatsliefhebbers als voor degenen, die deze reis willen combineren met een korte ski-vakantie in een van de mooiste ski-gebieden ter wereld een zeer aantrekkelijk programma.

De reis nodigt ook uit voor familie-bezoek en deelname aan het Silver Skate Festival, dat in Edmonton wordt gehouden. Dit festival vindt plaats in het weekend voorafgaande aan de schaatsreis.

Er bestaat een mogelijkheid om bij Nederlandse gastgezinnen te overnachten.

Meer informatie:

Free-wheel (Martien Pater): 0575 554228
Travel Canada (Roderick Aalbers): 035 6091666

03-09-03


www.MARATHONSCHAATSEN.nl