Maximarathon in 2005 in Argentiniё

De Stichting Winter Marathon (Weissensee) is van plan om in de zomer van 2005 een schaatsmarathon in Argentiniё te houden. Het plan daartoe is ontstaan op de Weissensee tijdens het huwelijk van Prins Willem Alexander en Maxima in 2002. Tot een concrete uitwerking kwam het toen nog niet, maar tijdens een bezoek van een SWM-delegatie deze zomer aan Argentiniё, kwam de SWM tot de conclusie dat er voldoende mogelijkheden zijn. In onze zomer is het winter in Argentiniё en er zijn dan in het zuidelijke deel meerdere meren met een perfecte ijsvloer.

De Argentijnen zelf schaatsen alleen op kunst- en ijshockey-schaatsen (zie foto) en zijn onbekend met langebaan- en marathon. Maar volgens de SWM zijn ze nu al erg enthousiast en kijken ze uit naar zo'n specifiek hollandse traditie in hun eigen land. De SWM gokt op circa 500 wedstrijd- en toertochtrijders en hoopt de reissom te kunnen beperken tot 1000 Euro (7-daagse vliegreis).

Eerder (in 2000) is er op initiatief van de SWM de Alternatieve Elfstedentocht in Japan ontstaan. Deze wordt nu jaarlijks verreden.

Meer info: www.weissensee.nl

02-09-03


www.MARATHONSCHAATSEN.nl