Schaatsweek Canada van 22-29 februari 2004

Na de succesvolle marathon van afgelopen seizoen begint voor de organisatie van Evert van Benthem volgend jaar het echte werk. Vrijdag 27 februari 2004 staat op het Sylvan Lake de eerste 200 km wedstrijd op het programma, een dag later gevolgd door de toertocht. Verder vindt op dinsdag 24 februari een officieus WK-marathon plaats op de kunstijsbaan van Calgary. Er wordt een compleet programma aangeboden met vertrek op 22 februari vanuit Nederland en terugkeer op 29 februari voor zowel toer- als wedstrijdrijders (vanaf 925,-). Het aantal plaatsen is echter beperkt tot 500.  Een van de doelstellingen van het evenement is om het marathonschaatsen verder te internationaliseren.

Opvallend genoeg staat het traditionele schaatsevenement in Finland in dezelfde periode op het programma. Daar vindt op 28 februari voor de 28e maal de 200 km wedstrijd- en toertocht plaats.

De wedstrijden op de Weissensee staan voor volgend seizoen gepland van woensdag 21 januari tot en met zaterdag 31 januari (200 km A-wedstrijd).  Zoals het er nu naar uitziet wordt het Open Nederlands Kampioenschap hierbij verreden op 24 januari.
 

Meer info over de wedstrijd en toertocht: Sylvan Lake Ice Marathon

Meer info over de Canada-arrangementen: www.atp.nl

27-06-03


www.MARATHONSCHAATSEN.nl