Marathon Try Outs - Utrecht - 8 maart 2003

Op 8 maart 2003 (aanvang 19.30 uur) zullen er ter afsluiting van het seizoen op de kunstijsbaan in Utrecht Marathon Try Outs worden georganiseerd voor A-rijders. Deze Try Outs zijn één van de wedstrijdtechnische aanbevelingen van de "Werkgroep Marathonschaatsen" (Commissie Ter Beek) voor het rijden van alternatieve wedstrijdvormen. De wedstrijden worden in ploegverband gereden, waarbij de 12 beste ploegen in de eindstand van het ploegenklassement om de Essent Cup mee zullen doen. Daarnaast wordt er voor de A-rijders die niet tot deze ploegen behoren nog een aparte afvalwedstrijd georganiseerd.

Programma:

1) Ploegenachtervolging
Er worden 12 rondes gereden, waarbij er steeds twee ploegen tegen elkaar rijden. De finishtijd van de 3e rijder van een ploeg is bepalend. De nummers 11 en 12 uit de eindstand van het ploegenklassement om de Essent-Cup rijden het eerst tegen elkaar, dan de nummers 9 en 10, etc..., eindigend met de nummers 1 en 2.

2) Afvalwedstrijd
Per ploeg starten 2 rijders. Er worden 24 rondes gereden, voorafgegaan door 2 loze rondes. Iedere ronde valt er 1 rijder af. De eerste afvaller krijgt 1 punt, de winnaar 24 punten. De punten van de twee ploeggenoten worden bij elkaar opgeteld om de uitslag te bepalen.

3) Koppelwedstrijd
De wedstrijd gaat over 60 rondes en per ploeg rijden er 2 rijders, te weten de 2 rijders die niet de afvalwedstrijd hebben gereden. De 2 rijders wisselen elkaar tijdens de wedstrijd af.

Elk van de onderdelen wordt gewaardeerd met hetzelfde aantal klassementspunten: 15,1 - 12 - 10 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1. De ploeg met de meeste punten na drie onderdelen is de eindwinnaar.


4) Extra afvalwedstrijd
Tot slot wordt er nog een extra afvalwedstrijd over 50 rondes verreden voor A-rijders die geen deel uitmaken van de deelnemende ploegen.

26-02-03


www.MARATHONSCHAATSEN.nl