Angenent moet 25 februari vormbehoud tonen op 10 km

Henk Angenent moet van de topsportcommissie van de KNSB nogmaals aantonen dat het gerechtvaardigd is om hem te laten deelnemen aan de 10 km op de WK-afstanden in Berlijn. Hoewel Angenent dit seizoen drie maal bij de beste drie Nederlanders eindigde en zelfs Nederlands Kampioen werd, zal hij daarom op dinsdag 25 februari (16.15 uur) nog een keer een 10 km in Heerenveen rijden. Vormbehoud was door de KNSB als voorwaarde gekoppeld voor de aanwijzing van Bob de Jong, Carl Verheijen en Henk Angenent voor de 10 km bij de WK-afstanden. Gianni Romme, die de beslissende wedstrijden in het begin van het seizoen minder presteerde, mist daardoor de 10 km op het WK, al lijkt hij zich daar nog niet bij neer te willen leggen.

Tegenstander van Angenent dinsdag is collega-marathonschaatser Cedric Michaud. Er is door de KNSB geen richttijd afgegeven, zodat de topsportcommissie vrij is in de interpretatie van vormbehoud. Henk Angenent, die het rijden van 5 en 10 kilometers juist was begonnen als voorbereiding op een aanval op het werelduurrecord, zal vanwege het WK waarschijnlijk afzien van een poging hiertoe.

 

De Stichting Marathonschaatsen regio Alphen aan den Rijn (SMRA) heeft inmiddels een verzorgde supportersreis naar Berlijn georganiseerd (boekingsformulier).

19-02-03


www.MARATHONSCHAATSEN.nl