ThyssenKrupp Liften zet punt achter succesvol avontuur

De Krimpense liftenleverancier ThyssenKrupp Liften BV stopt aan het eind van het huidige seizoen met de sponsoring van het ThyssenKrupp Liften Marathonteam. Na vijf succesvolle jaren in het Heren A peloton is besloten niet door te gaan en een andere weg van relatiebeheer in te slaan. Vanochtend heeft de ploegleiding de rijders ingelicht over het besluit van de sponsor. Aan het einde van dit seizoen zal ThyssenKrupp tijdens een afscheidsbijeenkomst het team bedanken voor hun inspanningen en prestaties en de fijne samenwerking.

Vijf jaar geleden zette ThyssenKrupp Liften haar eerste schreden op het gebied van sponsoring. Het bedrijf was op zoek naar een instrument om relaties te kunnen ontvangen en vond dat uiteindelijk in de vorm van het marathonschaatsen. In samenspraak met coach Anjo Hofman en trainer Ynco de Vries, beide erkende persoonlijkheden in de schaatssport, werd een team samengesteld. De doelstelling die ThyssenKrupp aan het team meegaf was om aanvallend te rijden. "Liever na veel aanvallen moeten afhaken, dan onzichtbaar meerijden", was het motto. Sindsdien is het team weliswaar van samenstelling veranderd maar staat de doelstelling van het team nog steeds als een huis.

Het marathonteam heeft de afgelopen jaren zowel dieptepunten als hoogtepunten bereikt. Als absoluut dieptepunt moet het overlijden van het talent Willem Poelstra vlak na de marathon in Amsterdam genoemd worden. Daarnaast kampte de ploeg met veel blessureleed en was er zelfs bijna sprake dat Arnold Gaasenbeek zijn tenen zou moeten missen na een marathon in Finland onder barre weersomstandigheden. Desondanks wist de ploeg ook sportieve hoogtepunten te bereiken, waaronder de overwinning van Arjan Schreuder tijdens de Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk. Verder is het team de laatste twee seizoenen uitgegroeid tot een toonaangevend kwartet in het schaatspeloton en waren de blauwwitte pakken regelmatig te zien op het ereschavot.

Albert Mudde, directeur van ThyssenKrupp Liften, is ervan overtuigd dat samen met haar cosponsoren een positieve bijdrage is geleverd aan de professionalisering van de marathonsport. Bovendien heeft het liftenbedrijf veel mensen geïnteresseerd voor deze onderschatte tak van sport. Tijdens schaatsevents werden relaties uit met name de bouwwereld vergast op een Friesche Rijsttafel (erwtensoep met diverse stamppotten) en werden zij door de ploegleiding ingewijd in de geheimen van de marathonsport.

ThyssenKrupp Liften kijkt dan ook terug op een geslaagd avontuur in de schaatssport en wil de cosponsoren en suppliers hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking gedurende de afgelopen vijf seizoenen.

ThyssenKrupp Liften (P.M. de Koning), 10-01-03

Red.:ThyssenKrupp is al de derde grote sponsor die er mee stopt. Eerder gaven TVM en Nuon aan hun sponsoractiviteiten met betrekking tot marathonschaatsen na dit seizoen te zullen beëindigen.


www.MARATHONSCHAATSEN.nl