TVM stopt met sponsoring marathonploeg

De directie van TVM verzekeringen heeft besloten om aan het eind van het seizoen te stoppen met de sponsoring van de marathonschaatsploeg. Van het team maken dit seizoen Essent Cup-winnaar Miel Rozendaal, Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent, KC Boutiette en Peter Baars deel uit. Ploegleider is Pascal Vergeer. Ook het opleidingsteam van Hercules houdt op te bestaan. Van dit team maken Lammert Huitema, Frank Woltman en Martijn Kromkamp deel uit. De beide teams waren twee seizoenen onderdeel van het marathonpeloton en waren daarin zeer succesvol met als hoogtepunt het winnen van de Essent-Cup door Miel Rozendaal en zijn overwinning in de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

In een toelichting zegt president-directeur Arjan Bos van TVM verzekeringen: "Over de prestaties en het werk van ploegleider Pascal Vergeer waren we absoluut tevreden. Voor ons bleek alleen het marathonschaatsen steeds minder een toegevoegde waarde in de exposure die we ook al krijgen via het langebaanteam onder leiding van Gerard Kemkers. Hierin rijden aansprekende toppers als Jochem Uytdehaage, Gerard van Velde en Rintje Ritsma. Je merkt toch dat als er geen natuurijswinter is, dat dan de marathon een stuk minder aanspreekt."

Bos spreekt verder van een "moeilijk besluit". "We zien wel degelijk dat het marathonschaatsen zich positief ontwikkelt en dat de KNSB onder leiding van de voorzitter van de ad-hoc commissie Heinze Bakker op de goede weg is. Toch menen wij dat het genomen besluit in het belang van TVM verzekeringen is. We concentreren ons nu weer volledig op het langebaanschaatsen. We zullen bij het langebaanschaatsen meer gebruik gaan maken van de exposurewaarde van onze schaatstoppers voor relatiemarketing en clinics. We zullen de band tussen personeel en relaties en de TVM-schaatsploeg nog verder gaan verstevigen."

03-12-02


www.MARATHONSCHAATSEN.nl