NOORDER RONDRITTEN
Secr.: P.Wieringa, Laurentiusstraat 19, 9953 PS Baflo
Tel. 0595-423847, e-mail:
info@noorderrondrit.nl

Website: www.noorderrondrit.nl
Meer info over de Noorder Rondritten

Alleen nog startrecht voor donateurs

Op vrijdagmiddag 27 september heeft Erik Hulzebosch het eerste iesbewies aan Noorder Rondritten-crack Jan Uitham overhandigd. Het iesbewies is de nieuwe donateurpas van ijsvereniging de Noorder Rondritten. De start van deze donateuractie vond plaats in de haven van Baflo.

In het voorjaar van 2002 hebben de trajectverenigingen van de Noorder Rondritten ingestemd met het voorstel van het bestuur dat vanaf de winter 2002/2003 alleen nog donateurs startrecht krijgen voor de schaatsklassieker. Donateurs die in het bezit zijn van een pasje, getiteld iesbewies kunnen voortaan aan de start verschijnen. Uit oogpunt van orde en veiligheid heeft de vereniging dit besluit genomen.

In verband met orde en veiligheid is het maximaal aantal rijders op 10.000 gesteld. Tijdens de laatste rit, in januari 1997, meldden zich ruim 9.000 rijders aan de start. Omdat de schaatssport steeds populairder wordt, en de eisen aan Orde en Veiligheid worden verscherpt, is een maximum aan het aantal rijders gesteld. Hierdoor wordt een onverwachte massale toeloop bij een toekomstige rit voorkomen. Bovendien zorgt het iesbewies voor een constante inkomstenbron voor de vereniging. Hierdoor kan de organisatie de schaatsklassieker professionaliseren.
 
De Noorder Rondritten kent drie startplaatsen: Baflo, Uithuizen en Appingedam. Daarnaast kent de rit twee afstanden: 80 en 160 km. Door het systeem met donateurs, worden de schaatsenrijders goed over de verschillende plaatsen verdeeld. Donateurs kunnen bij aanmelding zelf aangeven welke startplaats de voorkeur verdient. De indeling ziet er als volgt uit:

Baflo, 160 km, 2500 personen
Baflo, 85 km, 3500 personen
Appingedam, 85 km, 2500 personen
Uithuizen, 85 km, 1500 personen

Men wordt donateur voor een bedrag van € 10,-. Gedurende drie jaar heeft men dan startrecht. Indien een rit wordt verreden, kan men op vertoon van het iesbewies een stempelkaart aanschaffen.  Indien zich meer dan 10.000 donateurs aanmelden, wordt een wachtlijst ingesteld.

Op www.noorderrondrit.nl staat de manier waarop u een verplicht "iesbewies" kunt aanvragen om aan een eventuele rit te kunnen deelnemen. De inschrijving gaat naar volgorde van inzending en sluit op 1 december 2002.

Meer info over de Noorder Rondritten

03-10-02


www.MARATHONSCHAATSEN.nl