TVM kiest voor de aanval

Henk Angenent wil ervoor zorgen dat TVM komend seizoen weer vaker als eerste over de finish gaat bij de kunstijs-marathons. "We moeten als team meer zeges pakken dan vorig jaar. Ik zal vaak de aanval kiezen en dan moet er ruimte vrij komen voor een triomf. Sprinters als Jan Maarten Heideman en Cedric Michaud zijn dit seizoen niet onverslaanbaar. Vooral Heideman krijgt het moeilijk. Hij heeft door zijn overstap naar DSB veel vijanden gekregen. Vooral zijn oud-ploeggenoten Haico Bouma en Jan van Oosterom zullen hem dat niet in dank afnemen. Heideman was helemaal afhankelijk van die twee superknechten, maar nu zal hij bijna alles alleen moeten opknappen en daar gaan veel rijders van profiteren", voert Angenent aan.

De winnaar van de laatste Elfstedentocht heeft deze zomer zijn eigen trainingsschema's weer opgepakt. "Ik train al meer dan tien jaar en weet zelf wel wat goed voor me is. Vorig seizoen heb ik het programma van Vergeer wel gevolgd. Toen ging het helemaal niet goed met me. Ik sta er nu beter voor dan een jaar geleden. Misschien val ik zelfs over een paar maanden wel het werelduurrecord aan", aldus Angenent, die vorig jaar zelf geen enkele overwinning boekte.

Om TVM aan meer overwinningen te helpen werd deze zomer ook KC Boutiette bij het team gehaald. De Amerikaan keert na zijn zegereeks in 98-99 weer terug in het A-peloton en zal in de massaspurts de strijd aan moeten gaan met specialisten als Jan Maarten Heideman en Cédric Michaud. "Maar het kan ook zo zijn, dat ik nog even de tijd nodig heb. Nu kent iedereen mij, ligt het niveau weer hoger en is het onmogelijk om als outsider zomaar even zoveel wedstrijden te winnen. Na de Winterspelen in Salt Lake City heb ik het twee maanden rustig aan gedaan. In die periode ben ik getrouwd (met Jennifer Rodriguez; red.) en zijn wij op huwelijksreis naar Miami geweest. Helaas heb ik nog steeds last van de naweeën van een slepende rugblessure. Specialisten in de States hebben mij verzekerd dat ik geen risico loop. Maar als de klachten terugkomen, ga ik mij volgend jaar laten opereren", aldus Boutiette. Ook Essent-Cup houder Miel Rozendaal heeft er extra op getraind om in de eindsprints een voornamere rol te kunnen spelen voor de dagzeges.

Het team van TVM bestaat komend seizoen uit Henk Angenent, KC Boutiette, Miel Rozendaal en Peter Baars. Ploegleider is Pascal Vergeer.

                 

02-10-02


www.MARATHONSCHAATSEN.nl