Dirk Boeve naar Vadesto

Voor de start van het komende schaatsseizoen heeft opnieuw een sportman zich aan Vadesto- Buiten(sport)activiteiten te Hattem verbonden. Dit keer gaat het om Dirk Boeve, een veteraan die reeds vele malen op het podium heeft gestaan bij schaats- en skeelerwedstrijden in binnen– en buitenland.

Dirk zal o.a. de schaatsmarathons om de Essent-cup rijden. Ook zal hij deelnemen aan de 200 km-wedstrijd op de Weissensee in Oostenrijk. Tevens zal Dirk de funktie van trainer van Jacco Morren op zich nemen. Jacco Morren is net als André Klompmaker eveneens verbonden aan Vadesto. Zij rijden beide de marathon A-wedstrijden. Jacco Morren werd vorige week nog verrassend 5de bij de internationale skeelerwedstrijd in Axel.

‘Vadesto Buiten(sport)activiteiten’ is, als één van de grootste outdoor-organisaties in Nederland, buitengewoon actief met unieke activiteiten voor bedrijven, de overheid en het onderwijs en organisator van vele sportieve evenementen in het hele land. De outdooractiviteiten van Vadesto hebben tevens een milieuvriendelijke karakter en marathonschaatsen, skeeleren en wielrennen sluiten dan ook goed aan bij deze doelstelling van Vadesto. Vandaar dat de samenwerking is gezocht met een aantal prominente sporters.  Met de komst van Dirk Boeve is de reeds bestaande Vadesto Fiets- en Schaatsploeg uitgebreid naar 14 personen. Meer informatie over Vadesto is te vinden op www.vadesto.nl.

Bert van der Stoep, 02-09-02


www.MARATHONSCHAATSEN.nl