KC Boutiette voor TVM opnieuw in marathons

De Amerikaanse schaatser KC Boutiette maakt met onmiddelijke ingang deel uit van het TVM Marathonteam. Boutiette kwam drie jaar geleden ook al uit in de KNSB Cup-competitie en was toen zeer succesvol. Bij TVM komt hij in een team met de winnaar van de KNSB-Cup Miel Rozendaal, Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent en Peter Baars. Lammert Huitema verhuist naar de opleidingsploeg van TVM, Hercules Assurantien, waar hij "playing coach" wordt van de jonge talenten Martijn Kromkamp en Frank Woltman.

TVM-ploegleider Pascal Vergeer: " Wij zijn blij met KC in de ploeg. Dat is naast Miel nog een belangrijke pion erbij in de finale. Alleen zullen we nog even moeten afwachten of hij zo goed is als een paar jaar geleden." KC Boutiette wil proberen om het rijden van marathons te gaan combineren met het rijden van World Cup’s langebaan in dienst van de Amerikaanse ploeg. Vergeer: "Toch zijn er duidelijke afspraken dat hij minimaal 15 wedstrijden en de Greenery Six gaat rijden. Wat dat betreft zal hij loon naar werken gaan krijgen."

Lammert Huitema verhuist dus naar opleidingsploeg Hercules. Pascal Vergeer: "Hij zal mijn assistent gaan worden. Lammert heeft zo verschrikkelijk veel ervaring, daar kunnen Frank Woltman en Martijn Kromkamp volop van gaan profiteren. Lammert zal met die jongens ook gaan trainen."

TVM, 03-07-02


www.MARATHONSCHAATSEN.nl