OPMERKELIJK

Hagedoorn wint wielerronde voor schaatsers
 
Zaterdag 29 Juni stond een kompleet peloton langebaan- en marathonschaatsers, met toppers als Bob de Jong, Gianni Romme, Erik Hulzebosch, Peter Baars, Jan Maarten Heideman, Miel Rozendaal, Arnold Stam en Koen Lankhaar aan de start in de wielerronde voor schaatsenrijders in Sliedrecht.
 
Al na drie ronden gooiden Patrick Snijders en Arnold Stam de knuppel in het hoenderhok en ze reden gedurende lange tijd van de koers met z'n tweeen vooruit. De achtervolgers deden verwoede pogingen om het tweetal te achterhalen. Door het snelle parcours en de uitstekende weersomstandigheden lag het tempo zeer hoog, waardoor er drie groepen ontstonden.
 
Halverwege koers werd het leidende duo in de kraag gegrepen, waardoor de koers voor iedereen weer open lag. Eric Jan Hagedoorn (Gouderak) demareerde twee ronden voor het eind en wist met succes deze voorsprong te behouden. Het eerste optreden voor zijn nieuwe Kocomon ploeg (Alphen aan den Rijn) werd met een verdienstelijke eerste plaats bekroond. Tweede en derde werden respectievelijk Arno Winters (Dronten) en Arnold Stam (Sprang-Capelle).

Cees Haverkamp,29-06-02


www.MARATHONSCHAATSEN.nl