Timmerman Transport stopt definitief

Wat de rijders en ingewijden al enige tijd wisten, stopt ook het Timmerman Transport Marathon Skating Team. De mededeling van de directie om te stoppen kwam voor rijders, begeleiders en ploegleiding toch als een grote verrassing. Er waren reeds oriënterende gesprekken geweest met rijders die eventueel voor een plaats in de ploeg in aanmerking kwamen.

Over successen had de Timmerman formatie het afgelopen jaar niet te klagen.Met een drietal tweede plaatsen op natuurijs (200 km.Weissensee; N.K. Zweden en A.G.M. Marathon) was Hans v.d. Wetering voor de ploeg goud waard. Voor Hans was dit de opstap naar een grotere ploeg  (Nefit). Jammer was het dat in de media erg weinig aandacht is geschonken aan deze opmerkelijke prestaties.

Het organisatorische debacle in Zweden (wel veel kosten) en het gebrek aan publiciteit (lees TV beelden) is voor de heer Timmerman aanleiding geweest er een punt achter te zetten. Ook het (wan)beleid van de KNSB heeft hierin meegespeeld. Hoewel er op het ogenblik gewerkt wordt aan een professionele structuur  binnen de sectie marathon van de KNSB, is het voor een kleinere sponsor als Timmerman Transport een te groot risico om nog een aantal jaren door te gaan.

Inmiddels heeft Bernard Bouma onderdak gevonden bij de nieuwe ploeg van Bakker Vastgoed, waarbij hij wordt verenigd met o.a. broer Haico en Jan Eise Kromkamp. Remco Holtrop en Remco Huisman zitten echter zonder ploeg. Zo ook de begeleiding Marietje Holtrop (verzorgster), Gerrit Buitenhuis (masseur) en ploegleider Roelof Groen. Mensen welke graag hun inzet en kennis ter beschikking willen stellen van het marathon schaatsen. Timmerman Transport heeft bewezen dat ook met een kleiner budget goede resultaten kunnen worden behaald.   

12-06-02


www.MARATHONSCHAATSEN.nl