Kromkamp en Bouma’s in nieuw team

Haico Bouma (foto), zijn broer Bernhard Bouma en Jan Eise Kromkamp maken volgend seizoen deel uit van de nieuwe formatie van PGM Bakker uit Nieuw-Vennep. De drie Weststellingwervers krijgen een contract voor een jaar. In de nieuwe formatie zijn ook opgenomen Rudi Groenendal uit Groningen, Martijn Bovenmars uit Raalte en Martijn van Es uit Stompwijk.

De zes A-rijders worden voor de winter verdeeld in twee ploegen, met als ploegleiders Dirk Uittenbogaart en Theo Vergeer. Kromkamp, Bovenmars en Van Es gaan rijden onder de naam PGM Bakker Vastgoed, terwijl de Bouma's en Groenendal zullen uitkomen voor Bouwbedrijf PGM Bakker.

Kromkamp en de broers Bouma zaten na de winter zonder ploeg. Kromkamp moest bij Bional plaats maken voor Yoeri Lissenberg. Haico Bouma kwam aan het eind van het seizoen op straat nadat Wehkamp stopte met sponsoring van het marathonschaatsen. Bernhard Bouma reed vorige winter in het team van Timmerman Transport, maar reed door de ziekte van Pfeiffer een tegenvallend seizoen.

Voor de 47-jarige Jan Eise Kromkamp zal het waarschijnlijk het laatste seizoen zijn dat hij bij de A-rijders in actie komt. Zowel Kromkamp als de beide Bouma’s rijden deze zomer op skeelers al in het pak van de nieuwe sponsor.

12/15-06-02


www.MARATHONSCHAATSEN.nl