Sandra de Ronde naar Heembouw

Sandra de Ronde zal volgend seizoen deel uitmaken van de Heembouw marathonschaatsploeg. De 25-jarige Amsterdamse heeft in het verleden aangetoond mee te kunnen doen voor de prijzen.

Na overgestapt te zijn van de langebaan, waar ze deel uitmaakte van Jong Oranje, naar de marathon behaalde Sandra in haar debuutseizoen 1997/1998 een zilveren plak tijdens het Nederlands Kampioenschap op kunstijs en werd ze vierde in de nationale marathoncup. In het seizoen 1998/1999 won Sandra de driedaagse en behaalde ze een 2e stek in de Unox-cup. In het daarop volgende seizoen was ze tot de laatste dag leidster in dat klassement maar werd op die laatste dag achterhaald, weer 2e in de Unox-cup. Het seizoen 1999/2000 leed Sandra de Ronde aan de ziekte van Pfeiffer, hierdoor heeft ze dat jaar aan zich voorbij moeten laten gaan. Als gevolg van deze ziekte had ze ook afgelopen seizoen nog nodig om weer helemaal in de oude vorm te komen, toch behaalde ze uiteindelijk, de 8e plek in het eindklassement van de Essent-cup. Sandra de Ronde heeft tot nu toe 11 nationale marathonwedstrijden gewonnen waarvan twee in het afgelopen seizoen. Met een derde plek tijdens de Alternatieve Elfstedentocht en een 2e plek tijdens het Open NK toonde ze afgelopen seizoen aan ook op natuurijs tot de sterkste rijdsters te behoren.

De dames Heembouw ploeg, die onder de paraplu van de Stichting Schaats Promotie West-Nederland functioneert, zal komend seizoen naast Sandra de Ronde uit Esther van der Salm, Wendy Vergeer en Eline Kuin bestaan.

Kijk voor meer informatie en nieuws van de Heembouw-ploeg op www.schaatsmarathon.nl

17-05-02


www.MARATHONSCHAATSEN.nl