Daniëlle Bekkering naar DSB

Daniëlle Bekkering (Den Ham) en Mischa Top (Hoogkerk) schaatsen komend seizoen voor het nieuw op te richten marathonteam van de DSB Groep. Wegens privé-omstandigheden ontbreken de handtekeningen onder de contracten maar niets staat een overeenkomst nog in de weg, verzekert DSB-manager Henk Heetebrij.

Bekkering (26) reed afgelopen seizoen in de kleuren van Enkhuizer Almanak een opzienbarend seizoen. Naast de eindzeges in de Alternatieve Elfstedentocht, de Greenery driedaagse en de AGM-marathon won de Groningse twee wedstrijden om de Essent Cup en eindigde in het eindklassement tweede achter Petra Grimbergen. "Die prestaties zijn dus niet onopgemerkt gebleven", verklaart Bekkering de interesse van DSB. "Bij DSB mag ik zelf zo'n beetje het team samenstellen, dit is een mooie kans."

Heetebrij: "Daniëlle heeft aspiraties om een grote te worden, voor zover ze dat nog niet is." Om die aspiraties waar te maken is Kitty Meeth aangetrokken als knecht. De 29-jarige Amsterdamse is afkomstig van Le Gourmand. Na het weekeinde volgt nog een gesprek met een vierde schaatsster. Het aantrekken van de jonge shorttrackster Mischa Top (16) is gedaan op voorspraak van Bekkering, Tops trainster. "Mischa kan een tijdje gaan ruiken aan het grote werk, zonder enige vorm van druk", zegt Heetebrij. De Hoogkerkse werd de afgelopen drie jaren nationaal jeugdkampioen shorttrack en is lid van Jong Oranje. Met ingang van volgend seizoen maakt ze haar debuut in het vrouwenpeloton. "Mischa heeft zelf aangegeven te willen 'marathonnen'", aldus Bekkering. "Ik ken haar, heb veel vertrouwen in haar. Het is gewoon een schaatstalent."

Bekkering is de enige van de drie schaatssters die een tweejarig contract met een optie voor nog één seizoen tekent. Top en Meeth worden voor één seizoen met optie vastgelegd.

Dagblad van het Noorden (Harm Vonk), 25-04-02


www.MARATHONSCHAATSEN.nl