Essent verlengt sponsoring marathonschaatsen

Het energiebedrijf Essent heeft haar overeenkomst met de KNSB verlengd. Het contract loopt nu door tot en met 2006. Essent zal zich, naast de betrokkenheid bij het langebaanschaatsen, met name profileren als sponsor van het marathonschaatsen.

In het afgelopen seizoen was Essent reeds aanwezig als hoofdsponsor van het marathonschaatsen en het succes van deze samenwerking zal de komende jaren worden uitgebouwd. Essent blijft hiermee over de volle breedte betrokken bij de schaatssport: als ISU hoofdsponsor van de Essent ISU World Cup, als sponsor van het EK en de WK's schaatsen', als partner van de KNSB en als hoofdsponsor van Thialf.

De samenwerking zal zichtbaar worden door naamgeving van onder andere de Essent Cup (competitie over circa 18 marathonwedstrijden), het Essent NK Marathon op kunstijs en het Essent Open NK Marathon op natuurijs. Verder blijft Essent betrokken bij het langebaanschaatsen door de NK' s en de IJsselcup.

Essent hoopt met de ondersteuning een positieve impuls te geven aan de schaatssport in het algemeen en het marathonschaatsen in het bijzonder. "Het succes van het afgelopen jaar, met de alle aandacht voor bijvoorbeeld Gretha Smit, toont de enorme belangstelling van publiek en media voor deze prachtige discipline", aldus Essent-bestuurder Jarko Nieweg. "Ook de aandacht van de ISU voor juist de wat langere afstanden sterkt ons in de overtuiging dat het marathonschaatsen komende jaren fors in belangstelling zal groeien". De KNSB ziet bij monde van voorzitter Reitsma met de ondersteuning van Essent goede kansen de professionalisering in het marathonschaatsen, die dit seizoen is ingezet, verder uit te bouwen.

De multi-utility Essent is, met als thuismarkt het zuiden en het noordoosten van Nederland, actief in de sectoren energie, kabel/telecommunicatie en milieu/afval. Essent is in Nederland marktleider in de energiemarkt en begeeft zich ook op de Duitse markt. Het is het tweede kabeltelevisiebedrijf van Nederland en heeft een aandeel van 23% in de afvalmarkt. Bij Essent werken meer dan 10.000 mensen en het bedrijf heeft over het jaar 2000 een omzet behaald van ruim 5 miljard Euro.

KNSB, 21-03-02


www.MARATHONSCHAATSEN.nl