Hans van de Wetering naar Nefit

De Nefit-formatie wordt in het seizoen 2002 naast Arjan Mombarg versterkt met Hans van de Wetering. Van de Wetering tekende een meerjarig contract voor zowel het skeeler- als het schaatsseizoen en zal als semi-prof Henk van Benthem vervangen.

De 27-jarige Van de Wetering wordt een laatbloeier genoemd, met name voor wat betreft het marathonschaatsen, maar heeft inmiddels een indrukwekkende lijst van successen achter zijn naam staan. Recent versloeg hij Cedric Michaud op de streep tijdens het ONK in Zweden, rijdend in de kleuren van Timmerman Transport uit Staphorst en werd 2e. Als 16-jarige maakte hij diepe indruk in het skeelerpeloton toen hij in de loeizware klassieker in de Siebrand-driedaagse (115 km) als jongste deelnemer op de 15e plaats finishte. Een prestatie, waarbij hij ettelijke A-rijders achter zich liet. Hij debuteerde in 1990 in de klassieker ‘de Slag om Emmeloord’ en reed tot in de laatste ronde met de groten mee.

Hans had al te kennen gegeven dat hij ooit nog eens de kans wou aangrijpen om zich nog een paar jaar echt helemaal op het marathonschaatsen te storten. Alle mogelijkheden liggen nu in zijn handen.

www.hulzebosch.nl, 08-03-02


www.MARATHONSCHAATSEN.nl