AGM Marathon - Mora, Zweden - 8 februari 2002

Uitslagen: Heren - Dames - Veteranen

René Ruitenberg wint AGM-marathon

René Ruitenberg is in Mora winnaar geworden van de AGM-marathon. Hans van de Wetering werd 2e, gevolgd door Ruud Borst. Ruitenberg won de sprint van de 14 man tellende kopgroep die in het begin van de 60 km lange wedstrijd was ontstaan. Ontsnappingen van Hulzebosch en Michaud werden onderweg teniet gedaan. Hans van de Wetering sprong een kilometer voor de finish nog weg uit de groep maar ook hij werd teruggehaald, zodat een eindsprint de winnaar moest brengen.

De kopgroep in actie

Bij de vrouwen won Danielle Bekkering de marathon over 35 km. Ze was in de eindsprint van een overgebleven kopgroep van drie te sterk voor Linda Verdouw (2e) en Petra Grimbergen (3e). Marianne Smit eindigde op 100 meter afstand als vierde.

De 1700 meter lange ronde was zwaar, maar goed berijdbaar. De combinatie van vorst en dooi hadden het er de afgelopen dagen voor de organisatie niet gemakkelijk op gemaakt. Er zal worden getracht voor het Open NK van morgen een ronde van 4 km te prepareren.