ThyssenKrupp stopt met opleidingsploeg

Met ingang van het seizoen 2002-2003 zal ThyssenKrupp in het marathoncircuit niet meer uitkomen met een opleidingsploeg. Twee jaar geleden heeft ThyssenKrupp de zogenaamde opleidingsploeg in het leven geroepen. Als vaste waarde daarin reed Herwin Huisman, een jeugdig talent uit Groningen. Dit jaar is ook Harry Kuipers uit Hengelo in deze groep opgenomen.

Sponsor ThyssenKrupp Liften heeft deze beslissing in overleg met de cosponsors genomen. Wanneer we Patrick de Koning, communicatiemanager bij het liftenbedrijf, vragen naar de reden van het stoppen geeft hij aan, dat ze zich komend jaar nog meer willen focussen op de A-ploeg met vier rijders. "In tegenstelling tot bijvoorbeeld Wehkamp die helemaal stopt met het schaatsgebeuren, gaan wij in ieder geval door met onze A-ploeg."

"De rijders in de opleidingsploeg hebben bovendien aangetoond, dat ze klaar zijn voor het echte werk." Volgens coach Anjo Hofman hebben ze allebei een enorme progressie geboekt. "We kunnen dan ook duidelijk constateren, dat het feit dat ze met de A-groep meetrainen en hetzelfde programma volgen, zijn vruchten afwerpt. Het is nu tijd dat ze in een ploeg als volwaardig lid gaan rijden. Aangezien wij onze ploeg voor volgend seizoen in principe al rond hebben is er binnen onze selectie geen ruimte. We gaan echter wel proberen Harry en Herwin bij een andere ploeg onder te brengen, want we willen op een nette manier uit elkaar."

Wie geïnteresseerd is om Herwin Huisman of Harry Kuipers in zijn ploeg op te nemen, kan contact opnemen met Patrick de Koning (0180-530291) of Harry Kuipers (06-14533103).

© TDR, 01-02-02


www.MARATHONSCHAATSEN.nl