Verdeeldheid over supermarathon

Het heet een marathon te zijn, zo'n honderd rondenwedstrijd voor schaatsers. Maar in deze tijd is zo'n klus in minder dan een uur opgeknapt. Het echte duurwerk is toch anders. Daarom leek het de marathoncommissie van de KNSB eens een goed idee een wedstrijd over 250 ronden uit te schrijven. Zaterdag is het zo ver. Gek genoeg zijn niet alle mannen van de lange adem er gelukkig mee.

De planning van de supermarathon over 250 ronden op kunstijs komende zaterdag (start 19.45 uur) op het kunstijs van sportcentrum DeSmelt in Assen is op z'n zachtst gezegd niet best. Een aantal toprijders zal niet aan de start komen, omdat een paar dagen later de wedstrijdserie op de Oostenrijkse Weissensee op de rol staat. Ploegen als Nuon, Frisia en Postkrediet vertrekken namelijk zaterdag al naar Oostenrijk. Daarnaast zijn de meningen over de Essent Ultimate Schaatsmarathon over honderd kilometer verdeeld. De supermarathon telt niet mee voor klassement om de KNSB/Essentcup.

Stalenburg: "Het is de bedoeling om eerst eens te kijken hoe die wedstrijd aanslaat en na het seizoen moet er worden geëvalueerd. De datum is natuurlijk niet zo gelukkig." De marathoncommissie van het gewest Drenthe van de KNSB is in elk geval op voorhand al enthousiast. "De wedstrijd kan de herstart zijn van een traditie om jaarlijks een 250- ronden-marathon in DeSmelt te houden", zegt Sietze Rienks van de technische commissie van de Drentse marathonsectie.

Nieuwsblad van het Noorden, 25-01-02

www.MARATHONSCHAATSEN.nl