Alternatieve Elfstedentocht op het grote (en kleine?) meer

De wedstrijd- en toerschaatsers kunnen opgelucht ademhalen. Zoals het er nu uitziet, kan dit jaar de Alternatieve Elfstedentocht worden geschaatst op het grote meer van de Weissensee. De berichten, die de SWM de laatste week van ijsmeester Norbert Jank ontving, waren al positief en wezen in die richting. Gisteren (zondag) aan het einde van de ochtend – de zon scheen bij –5 - heeft het bestuur van de SWM met Jank een uitgebreide inspectieronde gehouden. Vervolgens heeft het bestuur van de SWM daaropvolgend het besluit genomen, dat er in principe op het grote meer zal worden gereden. In verband met de logistiek ter plaatste moest er een beslissing worden genomen.

Er zal en ronde van 25 kilometer worden uitgezet en het is zelfs mogelijk helemaal naar het einde van het grote meer te rijden; naar de beruchte Dolomietenblick. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Het ijs onder brug wordt iedere dag nog dikker en het kan zelfs tot de mogelijkheden gaan behoren, dat er een parcours op het grote en kleine kan worden uitgezet. De beslissing daarover wordt in de loop van de week genomen. De weersvoorspellingen voor de komende week zijn in elk geval goed.

Het eerste legioen Nederlanders is al gearriveerd op de Weissensee. Gistermiddag waren er al een paar honderd Nederlanders op het ijs.In vergelijking tot eerdere gepubliceerde programma’s is op verzoek van Klasina Sienstra de dames toegevoegd aan het programma voor woensdag 30 januari.

De hoofdsponsor is dit jaar POWER PLATE; een firma in sporttrainingsapparatuur, gevestigd in Amstelveen. Snow-world in Zoetermeer is een dochteronderneming. Voor zowel Power Plate als de SWM is 2002 een verkenningsjaar met een optie voor de drie volgende jaren. De wedstrijd op maandag 28 januari wordt gesponsord door VADESTO BUITENSPORT uit Hattem. De wedstrijd op woensdag 30 januari wordt gesponsord door PAUL BAKKER PROJECTONTWIKKELING uit Nieuw Vennep. Een nog nader te bepalen wedstrijd wordt gesponsord door KLOK ZEEP; een volledig biologisch afbreekbaar wasmiddel, dat hiermee affiniteit met de Weissensee heeft.

Programma

SWM, 21-01-02

www.MARATHONSCHAATSEN.nl