Mora klaar voor schaatsweek en ONK

Het Zweedse Mora is klaar voor de schaatsweek van 3 t/m 9 februari met als hoogtepunt het Open Nederlands Kampioenschap Natuurijs op zaterdag 9 februari. De eerste banen zijn geschoven en worden verder uitgebreid. Naar de hotels liggen aftakkingen van het 25 km traject op het Orsameer. Op het Saxvikenmeer dat direct grenst aan het stadscentrum ligt een 8 m brede geveegde baan met een lengte van 4 km. In samenwerking met de Zweedse en Nederlandse schaatsbond worden de trajecten verder klaargemaakt en ingericht voor de reeks van geplande wedstrijden.

Het ijs groeit gestaag en er wordt momenteel al volop geschaatst. Onderstaand enkele foto's die zijn genomen tijdens het bezoek van enkele bestuursleden van de Sectie Marathon KNSB van 2 t/m 5 januari: meer dan 25 cm dik zwart ijs met een laag van circa 20 cm sneeuw. In Mora is de sneeuw inmiddels  gesmolten en is er weer een mooie zwarte gladde ijsvloer.

Inmiddels loopt het ook goed met de aanmeldingen voor de Vikingarännet op zondag 10 februari bij Stockholm. Duidelijk is te merken dat de Nederlandse dooi de rijders nu stimuleert om zich in te schrijven en te boeken.

vlnr. Peter Leegwater (KNSB), Luc Paping (KNSB) en Martin Hjelmtved (Zweedse Schaatsbond)

Zonsondergang


Meer informatie en programma

Fred Geers, 16-01-02

www.MARATHONSCHAATSEN.nl