grethasmit0102.jpg (8610 bytes)Greta Smit aangewezen voor Olympisch Kwalificatie Toernooi

De Commissie Topsport van de KNSB heeft in overleg met topsportcoördinator Ab Krook besloten Greta Smit (25) rechtstreeks te plaatsen voor deelname aan de 5000 meter tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) op 20, 21, 22 en 23 december in Heerenveen. Dit op grond van haar bijzondere prestatie jongsleden zondag in Groningen, waar de marathonschaatsster uit Rouveen op de vijf kilometer een tijd van 7.30,51 neerzette, ruim 3 seconden sneller dan Tonny de Jong tijdens de NK afstanden een week eerder op dezelfde ijsbaan.

Om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen op de 5000 meter vrouwen heeft de Internationale Schaats Unie bepaald dat de betreffende deelneemsters zich alleen kunnen kwalificeren als op de 3000 meter wordt voldaan aan een bepaald limiet, zijnde 4.18. Derhalve zal Greta Smit tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi tevens deelnemen aan de drie kilometer.

De beslissing om Greta Smit nu al aan te wijzen voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi is genomen, omdat zij zich daardoor in alle rust kan voorbereiden op het cruciale kwalificatie-evenement.

KNSB, 15-11-01


www.MARATHONSCHAATSEN.nl